(Foto)verslag Seminariedag

Op 28 september vond in Haarlem de jaarlijkse Seminariedag plaats: de opening van het academisch jaar voor studenten en docenten. Ook vierde een flinke hoeveelheid gasten mee via de livestream, en waren parochianen en vrienden aanwezig die de opleiding en daarmee de gehele kerk een warm hart toedragen.

Rector Mattijs Ploeger vierde tijdens de Seminariedag behalve zijn 25-jarig priesterjubileum ook het feit dat hij 15-jarig rector is. Professor Peter-Ben Smit en student Lottie Kok spraken de jubilaris lovende woorden toe over zijn talentvolle inzet op de vele terreinen van zijn vakken en overhandigden hem bloemen en geschenken.

Docent liturgie en systematische theologie Mattijs verzorgde het openingscollege over de liturgische beweging en het paasmysterie. Secretaris van het docentencollege Kirsten van Kempen vertelde de fata et facta, het wel en wee uit het afgelopen jaar. Student Sicco Claus hield namens de studenten een indringend getuigenis over het geduld dat God met hem had tijdens de persoonlijke groei in zijn geloof en zijn gang naar het seminarie. Organist James Pollard liet met een rijk repertoire horen hoe prachtig het Künckelorgel kan klinken en zoals gewoonlijk opende en sloot voorzitter van het curatorium Klaas-Jan Visser de dag met gebed, waarna de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje nog lange tijd konden bijpraten.