Ontdek jouw geloof

Jezelf, de mensen om je heen en je geloof ontdekken en ontwikkelen. Wij geloven dat het daar om gaat als tiener. We helpen je daar van harte bij. Dus doe mee met catechisatie (het is veel leuker dan het klinkt), ga mee op kamp of praat eens persoonlijk door met onze jongerenpastor Thelma.   

Meer leren over je geloof

Parochies verzorgen meestal ook lessen voor kinderen en jongeren, die buiten schooltijd plaatsvinden. Dit zijn lessen over geloven en kerk-zijn en wat dat betekent in jouw eigen leven. Dit wordt ook wel catechisatie of lering genoemd.

Hier leer je de Bijbelverhalen, de gebruiken en feestdagen van de kerk kennen en word je voorbereid op het ontvangen van de eerste communie of het doen van het vormsel, twee van de sacramenten die de kerk kent.

Als er weinig kinderen of jongeren in één parochie zijn, organiseren parochies soms samen activiteiten of lering. Informeer eens bij je eigen parochie wat er te doen is voor iemand van jouw leeftijd! 

Jongerenweekenden

In beide bisdommen wordt er jaarlijks een jongerenweekend georganiseerd. In aartsbisdom Utrecht is dit het ‘Leringweekend’, dat onderdeel is van het leringtraject. Het Leringweekend vindt meestal plaats in het voorjaar en is voor jongeren van 7 t/m 15 jaar. Het weekend staat in het teken van een vast thema, er zijn workshops, kampactiviteiten en uiteraard een kampvuur. In het bisdom Haarlem is er het jaarlijkse Stuifduinweekend voor jongeren van 10-17 jaar.

Zomerkampen

Zin in een onvergetelijke zomer? Komt in orde als je meegaat met een van de oud-katholieke zomerkampen. Deze kampen worden georganiseerd en geleid door leden van de kampcommissie, een enthousiaste groep jongvolwassenen die vaak zelf ook als jongere op kamp zijn geweest en dus weten hoe je er een avontuurlijke gezellige week van maakt met elkaar. 

Er zijn twee kampen. Het Landkamp (voor jongeren van 8-14 jaar) en het ZomerActiviteitenKamp – ZAK (voor jongeren van 15-19 jaar). Zien we je daar?

Behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Jongerenpastor Thelma Schoon is het aanspreekpunt voor jongeren in de oud-katholieke kerk. Je kunt bij haar terecht als je nieuw of zoekende bent in de kerk, als je ergens mee zit of even vertrouwelijk wilt praten.

Je kunt altijd contact opnemen op een manier die jij zelf prettig vindt. Je kunt haar bellen, mailen, een berichtje sturen via Instagram of whatsappen. Je kunt ook altijd een afspraak maken om elkaar in het echt te spreken.


thelma.schoon@okkn.nl / 0657944065 

Socials

De Oud-Katholieke Kerk is ook op social media te vinden. Er is een eigen Instagram-account voor jongeren waar je van nieuwe activiteiten op de hoogte wordt gehouden.