NOVA-dag “In beweging” in Hilversum

Op zaterdag 2 november bent u van harte uitgenodigd voor de NOVA-dag van stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging (OKViB). Op deze dag heten wij u welkom in de St. Vitusparochie aan het Melkpad 12 te Hilversum. Vanaf station Hilversum loopt u in circa 8 minuten naar de kerk.

Vanaf 10.00 uur inloop in Zalencentrum De Akker met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Na de opening en het welkomstwoord door het bestuur om 10.30 uur start ons programma met een presentatie van René Groot, secretaris van stichting Veldwerk Nepal in Heiloo. De presentatie gaat over het leven in Nepal en wat de stichting doet om het leven van kinderen te verbeteren. De nieuwe jaaractie van OKVIB wordt het ondersteunen van schoolkinderen in Nepal.

Intussen wordt er door parochianen van de St. Vitus hard gewerkt aan een bijzondere opstelling in de kerk voor de Allerzielenviering. Rond 11.30 uur worden we in de kerk verwacht, leiden ze ons rond en komen we ook meer te weten over de parochie en het kerkgebouw.

Rond 12.15 uur is het tijd voor een kort middaggebed en daarna is er gelegenheid om uw zelf meegenomen lunch te nuttigen. Voor iets te drinken en fruit wordt gezorgd door het bestuur.

Om 13.30 uur staat Museum Hilversum, circa 500 meter van de kerk, op het programma. Dit monumentale gebouw dat het eerste Raadhuis van Hilversum was is nu een inspirerende plek waar mediakunst en cultuur ons verhalen vertellen, ontroeren en vragen stellen. We krijgen er een rondleiding van een uur. Op dit moment is er een tentoonstelling “Movements” met verbeeldingen van mensen die via hun sport niet alleen fysieke en mentale obstakels overwinnen, maar ook weerstand bieden tegen heersende normen en maatschappelijke veranderingen in gang zetten. Toegang is gratis met een Museumkaart. Als u er een heeft, dan graag meebrengen.

We sluiten de dag af in het Museum Hilversum met een gezamenlijk kopje koffie of thee.

De kosten voor deze dag bedragen € 12,50 voor donateurs en € 15 voor niet-donateurs. Aanmelden kan tot 27 oktober bij Monique Bergers via e-mail voorzitter@okvib.okkn.nl De betaling van het verschuldigde bedrag dient voor 27 oktober te worden overgemaakt op IBAN NL51 TRIO 0379 5485 77 t.n.v. stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging onder vermelding van ‘NOVA-dag Hilversum’ en bevestigt uw inschrijving.