OK voorjaarskamp 2024: een grenzeloos succes!

Van 9 tot 12 mei vond het OK Voorjaarskamp plaats, en wat was het een avontuur! Voor de derde keer verbleven we bij de Kastanjes in Elsendorp, maar dit jaar met maar liefst 82 deelnemers!

Het weekend stond in het teken van het thema ‘Grenzeloos’. Bij aankomst werden de logistieke zaken geregeld: boodschappen uitgepakt, de bar opgebouwd en picknicktafels klaargezet. De eerste deelnemers arriveerden langzaam en vonden hun plek in de kampeerboerderij of op het kampeerveld.

Kennismaken en kampvuur

We openden het kamp met een welkomstwoord van commissiehoofd Corine Brouwer en een korte gebedsdienst door pastoor Jan van der Steen. Terwijl er heerlijke pasta werd bereid, speelden we een kennismakingsspel georganiseerd door Anne de Rijk. Hoewel er heel veel oude bekenden mee waren, waren er gelukkig ook veel nieuwe deelnemers, en was kennismaken belangrijk! Na het diner genoten we van een bosspel met de kinderen en een actieve quiz, gevolgd door een sfeervol kampvuur.

Vrijdag: fietstrein, OK-uur en disco-dans workshop

Vrijdag stond in het teken van een grote activiteit: een fietstrein! Er was keuze uit twee speurtochtroutes: naar de vlindersafari in Gemert of naar de speeltuin in Boekel. Wel vier treinen gingen op pad, maar de routes bleken moeilijk en geen enkele trein is goed gefietst. Er zijn vele kilometers afgelegd, en fietsen in een fietstrein bleek best een uitdaging te zijn. Het was wel een hele leuke ervaring, waar we ook wel spierpijn van hebben overgehouden. Bij terugkomst genoten we van welverdiende broodjes knakworst. Het middagprogramma bestond uit een OK-uur door Hilde Romeijn, knutselen voor Moederdag en het voorbereiden van een continentenbuffet. ’s Avonds genoten we van een heerlijk diner en een disco-dans workshop verzorgd door Kayli van dansschool YourMoves. Voor de kinderen die daarna nog energie hadden, speelden we ‘dodelijke lichtstraal’ in het bos, waarbij je super stil door het bos moet sluipen zonder gezien te worden door de leiding. Natuurlijk eindigden we de dag met een kampvuur!

Zaterdag: spelletjes en bonte avond

Zaterdagochtend speelden we het ‘continentenspel’, met spelletjes van over de hele wereld. Met je groepje ging je van continent naar continent om de spellen te spelen die daarbij horen. Denk aan Highland games in Schotland, ski-lat lopen en een suikerklontjesiglo bouwen op Antarctica, reuze mikado in Azië, Aboriginal art schilderen in Australië, vliegend tapijt en kamelen race in het Midden-Oosten, cactus ringwerpen in Zuid-Amerika, en blaaspijpje schieten in Afrika. Echt een ochtend vol plezier waarin de spelletjes fanatiek gespeeld werden! De middag was vrij te besteden; sommigen gingen naar de kermis in Gemert, anderen wandelden, zwommen, bakten broodjes boven het kampvuur of oefenden acts voor de bonte avond. De familie Hoetjes verzorgde een heerlijke andijviestamppot met gehaktballen voor het diner. De bonte avond stond in het teken van de finale van het Eurovisie Songfestival, compleet met presentatoren, jury en fantastische acts. Na de bonte avond verzamelden we rond het kampvuur en bakten wafels met kersen en slagroom.

Zondag: kerkdienst en inpakken

Op zondag sloten we het kamp af met een buiten-eucharistie door pastoor Harald Münch, versterkt door koorleden uit Utrecht en muzikale begeleiding van de kinderen. Na de lunch pakten we in en vertrokken we weer naar huis. Het was een ontzettend geslaagd kamp met prachtig weer! Op naar volgend jaar, van 29 mei t/m 1 juni. De aanmelding opent op 1 januari!

Tekst: Sabine, namens de OK Voorjaarskamp commissie (Corine, Sabine, Thimo en Lisa)
Contact opnemen kan via okvoorjaarskamp@gmail.com