Bijeenkomst over Erfgoed


  • Datum:

Zaterdag 5 november is het weer tijd voor een erfgoedmiddag. Na de positieve reacties op de erfgoedmiddag van drie jaar geleden besloten de Stichting Oud-Katholiek Museum en de Bisschoppelijke Commissie voor de Pretiosa om er weer een te organiseren. En wel in de Oud-Katholieke Parochie van Leiden.

Erfgoed

De Oud-Katholieke Kerk heeft een rijke verzameling religieus erfgoed. Voor een deel staan die in het Museum Catharijneconvent, maar ook in de parochies vind je nog items uit de collectie. Degene die verantwoordelijk is voor al die stukken, is Richard de Beer, consulent en conservator. Hij komt deze dag vertellen over het parochieel erfgoed. Daarnaast wordt het Museum Catharijneconvent toegelicht. Dat niet alleen, de Leidse oud-katholieke kerk zelf is ook bewonderenswaardig vanwege alle muurschilderingen van Chris Lebeau. Zijn werk zal overigens ook toegelicht worden op deze dag.

Aanmelden

Alle pastores en kerkbesturen die aan deze dag deel willen nemen kunnen zich opgeven bij e.verhey@okkn.nl of een sms sturen naar 06-15629781. Het verzoek is of u dit voor 20 oktober aanstaande wil doen. Voor het volledige programma, klik hier.