Koninklijke Onderscheiding voor Wilfred Folmer

Enige weken geleden ontving onze administrateur, Wilfred Folmer, uit handen van de burgemeester van Scherpenzeel, de koninklijke versierselen horende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde voor aanvang van een concert ter ere van zijn 25-jarige jubileum als organist in de Hervormde Dorpskerk van Scherpenzeel.

Wilfred ontving zijn onderscheiding voor zijn diverse bijdragen aan de (orgel)muziekcultuur. Van 1990 tot 1997 was hij organist in de Efrathakerk in Overberg. Vanaf 1997 is hij organist van de Hervormde ‘Grote’ Kerk in Scherpenzeel. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het huidige orgel aldaar en aan de marktconcerten en wekelijkse openstellingen van de kerk.Sinds 1998 is hij eveneens organist van de Wilhelminakerk te Utrecht en sinds 2012 ook van de Koepelkerk in Renswoude. 

Wilfred is mede-initiatiefnemer en redacteur van de, op dit gebied toonaangevende website www.orgelnieuws.nl. Van 2011 tot 2013 was hij bestuurslid van de Stichting Klassiek aan de Rijn.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 9 november 2015