Tommy (OKKN) en Reza (multiculturele kerk) bezoeken elkaars kerkdienst

‘Gouden kandelaren of kaarsen van Ikea? Het maakt Onze Lieve Heer niet uit’. Dat is de kop van een bijzonder artikel in het Nederlands Dagblad met Tommy van Berkel, secretaris van het kerkbestuur van de Oud-Katholieke Parochie van Utrecht.

Tommy deed mee aan dubbelinterview met Reza Khaksar van Huis van Vrede, een multiculturele kerk in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. In het artikel staan de mannen uitgebreid stil bij de verschillen en overeenkomsten tussen hun kerken. Dat levert een eerlijk, leerzaam gesprek op met mooie inzichten als:

Reza: ‘Huis van Vrede is een geloofsgemeenschap. Wij wonen dicht bij elkaar, zijn bijna elke dag bij elkaar en bidden voor elkaar. We zoeken God en zijn het zout van de wereld, zodat iedereen Jezus in ons ziet.’ Tommy: ‘Daar sluit ik me bij aan. Maar kerk-zijn kan ook zijn: stil zijn tijdens de eredienst. Die rust heb ik ook nodig.’

Wil je het hele interview lezen? Dat kan via de site van het Nederlands Dagblad:

https://www.nd.nl/geloof/geloof/1183164/op-bezoek-in-elkaars-kerk-gouden-kandelaren-of-kaarsen-van-ik