Terugblik op geslaagde Summer School

Nu de meeste vakanties er op zitten is het tijd om terug te blikken op de Summer School van het Oud-Katholiek Seminarie aan de Universiteit Utrecht afgelopen juli. Aan de Summer School deden 18 deelnemers mee uit alle windstreken waaronder de Verenigde Staten, Congo en de Filipijnen.

Eva Meeusen-Henniger was een van de deelnemers en schreef er een enthousiast verslag over. ‘De Summer School maakt echt veel indruk, want sommige deelnemers hadden zo’n 5 jaar geleden deelgenomen aan de eerste week, en wilden nu per sé, na best lange tijd, de tweede week mee maken!’

Dat Eva niet als enige terugkijkt op een geslaagde Summer Course blijkt wel uit de brede lach bij de organisatoren van de Summer Course Rieneke Brand en Hoogleraar Peter-Ben Smit.

Overigens betekent dat niet dat het de cursisten gemakkelijk werd gemaakt. De titel van de Summer School was ‘’Old Catholic Theology beyond the Basics: in search of being Church in Communion’’. Stevige kost dus, maar dat konden de cursisten wel waarderen schrijft Eva.

Haar hele verslag lees je op de site van het Oud-Katholiek Seminarie.