Interview met Bernd Wallet en zijn vader in het ND

Dit weekend in het Nederlands Dagblad en vandaag al online: een prachtig dubbelinterview met onze aartsbisschop Bernd Wallet en zijn vader, Barend Wallet. In de serie ‘De appel van de boom’ praten zij met elkaar over geloofsopvoeding.

Vader Wallet speelde een belangrijke rol bij het proces van eenwording dat leidde tot de Protestantse Kerk, terwijl zijn zoon als jongvolwassene overstapte naar de Oud-Katholieke Kerk. Gaf dit wrijving?

Bernd: ‘Ik ben helemaal niet zo protestants opgevoed. Mijn opvoeding heb ik eerder als oecumenisch ervaren. Het geloof stond midden in het leven en midden in de kerk.’

Vader Barend juicht diversiteit binnen het christendom juist toe. ‘Ik huiver van uniformiteit, dat alles hetzelfde moet zijn binnen de kerk. Dat is de doodsteek voor de beweging van de Geest.’

Meer lezen? Dit kan online via https://www.nd.nl/geloof/geloof/1231423/op-paasmorgen-zingen-op-de-begraafplaats-dat-maakte-indruk-ba (eerste drie artikelen gratis), of lees dit weekend het Nederlands Dagblad fysiek.

Foto: Marjolein van Panhuys