Tineke Tol overleden

Op zondagavond 16 juni overleed mevrouw C.E. Tol-Nijenhuis te Haarlem in de leeftijd van ruim 86 jaar.
Tineke Tol was gehuwd met pastoor Cor Tol en nauw betrokken bij zijn pastoraat, ondermeer in Amsterdam (1956-1968) en Haarlem (1969-1978). Tineke zelf werd door velen omschreven als de ‘moeder van de parochie’ (Haarlem), afgaande op haar belangstelling en zorg voor mensen. Een belangstelling, die zich uitstrekte tot velen in en buiten de kerk, en waarmee ze tot op hoge leeftijd levendige contacten onderhield.

Vanaf het begin in 1963 was zij betrokken bij de oud-katholieke pastoorsvrouwendagen, een initiatief, van Nollie Aarents-Hallebeek, Suse van Kleef-Hillesum en Topy Kok-Smits.
Kerkmuziek had haar grote belangstelling (zij kwam uit een muzikaal gezin), zij was jarenlang bestuurslid van het toenmalige Curatorium tot opleiding van organisten, dat zorg droeg voor een goede scholing van oud-katholieke organisten.
Jeugdzorg had ook haar aandacht: zij maakte deel uit van het bestuur van de Vereniging tot Kinderen Hulp en Steun tot aan de opheffing van deze instelling.

Tineke is overgebracht naar de bisschopskamer in het kerkgebouw aan de Kinderhuissingel 74, alwaar gelegenheid is tot afscheid nemen op woensdag 19 juni van 19.30 tot 21.00 uur. (Voor alle duidelijkheid: dit betreft geen avondwake, maar een mogelijkheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren.)

De uitvaartmis wordt gehouden in de Kathedrale kerk te Haarlem op zaterdag 22 juni om 10.30 uur, waarna aansluitend om 13.00 uur de crematieplechtigheid plaatsvindt in de grote aula van Westerveld te Driehuis. Daarna is er op Westerveld gelegenheid elkaar te ontmoeten en de familie te condoleren.

We gedenken een warme en inspirerende persoonlijkheid.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 19 juni 2013