Kerken ontdekken scholier als vrijwilliger

Medewerkers en contactpersonen van het project Kerk en Stage ondersteunden het afgelopen jaar, met veel succes, scholieren bij hun maatschappelijke stage in kerken in Noord-Holland.

Ondersteuning in 2011
Ook in 2011 staan de medewerkers van het project Kerk en Stage klaar om kerkelijke vrijwilligersgroepen  te stimuleren scholieren als vrijwilliger mee te laten doen. Deze nieuwe vrijwilligers bieden een kans om het vrijwilligerswerk te verbreden en eens met andere ogen te bezien. Daarnaast kan het ook het werk van de kerken bekend maken bij jonge mensen. De medewerkers van het project  willen graag in een gesprek of tijdens een bijeenkomst meer vertellen over wat deze nieuwe vrijwilligers voor uw kerk en vrijwilligersgroep kunnen betekenen. De contactgegevens staan onderaan dit bericht. Een aantal goede voorbeelden zijn te vinden op de website www.kerkenstage.nl.

Seminar 15 februari 2011
Speciaal voor kerkelijke werkers (pastores, diakenen, toerusters en vrijwillig kader) organiseert Kerk en Stage een eendaagse workshop. U krijgt de laatste informatie over de maatschappelijke stage en materialen en tips om in uw eigen omgeving de maatschappelijke stage te stimuleren. Opgeven kan via www.kerkenstage.nl.

Stage naar 30 uur
Vanaf het schooljaar 2011-2012 zijn alle leerlingen in alle typen voortgezet onderwijs verplicht 30 uur maatschappelijke stage te doen.

Bron; persbericht

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 24 januari 2011