Langzaam naar boven

Dialoog met Kerk van de Zweden voortgezet
 
Van 17 tot en met 19 januari kwam in het Zweedse Västerås de commissie voor de dialoog tussen de Kerk van Zweden en de oud-katholieke kerken van de Unie van Utrecht bijeen. De groep werkt aan een document, op basis waarvan de genoemde kerken al dan niet tot een vorm van gemeenschap kunnen komen. De gesprekken vinden plaats in een open en constructieve sfeer, waarbij behalve bestaande verschillen tussen de kerken vaak ook overeenkomsten worden geconstateerd. Naast het voeren van theologische discussies staat ook telkens de kennismaking met de kerk ter plaatse op het programma. Zo kreeg de groep dit keer een rondleiding door de prachtige kathedraal van Västerås en was ze te gast bij bisschop Thomas Söderberg. De volgende bijeenkomst staat gepland voor oktober dit jaar in Bern.

Foto: Dick Schoon. Centrale plein in Västerås met links de toren van de kathedraal en rechts het stadshotel.
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 24 januari 2011