Oud-Katholieken verkennen Middelburg

Voor steeds meer mensen in Zeeland wordt het een begrip: de oud-katholieken kerken in Goes. Toch besloot Oud-Katholiek Zeeland om actief te gaan kijken naar een andere kerkplek in de Zeeuwse provinciehoofdstad Middelburg. Groei en de behoefte aan een eigen ruimte waren de belangrijkste motieven.
De gastvrijheid van de Middelburgse Lutheranen was zo groot dat op 14 mei de eerste proefviering gehouden werd in de Evangelisch Lutherse kerk van Middelburg. De breedte en diepte van de kerk waren een verademing. Ook de voordelen van geluidsversterking en ringleiding maakten de eerste viering erg aantrekkelijk. Door een bericht in het lokale huis-aan-huis blad van Middelburg kwamen bovendien nieuwsgierigen naar de kerk. De organist leefde zich uit op het monumentale orgel en de viering werd nog feestelijker door het 60jarig huwelijksjubileum van Pieter en Janny de Groot. Zij spraken opnieuw hun huwelijksgeloften uit en ontvingen de huwelijkszegen.
Na de viering klonken veel positieve reacties. We kijken uit naar de volgende viering op 11 juni, wederom in Middelburg.

Bron: R.Robinson

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 24 mei 2011