Pastoor Henk Schoon naar ander bisdom

Per 1 september zal pastoor Henk Schoon de pastorale zorg op zich nemen van de parochies Gouda en Schoonhoven. Hij maakt daarmee een overstap van het bisdom Haarlem naar het aartsbisdom Utrecht.

De feestelijke installatie door de aartsbisschop in resp. Gouda en Schoonhoven is gepland voor zondag 4 september om 14.30 uur en zondag 11 september om 15.00 uur.

De parochie Alkmaar neemt op zondag 21 augustus na achttien jaar afscheid van de pastoor. In de dienst, die begint om 14.30 uur, zal de bisschop van Haarlem ook het vormsel toedienen aan enkele jongeren en zullen enkele kerkmeesters worden aangesteld.
Op zaterdag 27 augustus volgt dan het afscheid van de parochie Enkhuizen, waar het pastoorsgezin ook de pastorie heeft bewoond. Deze dienst begint eveneens om 14.30 uur. Gelet op de beperkte ruimte in het kerkgebouw is de dienst vooral voor parochianen en plaatsgenoten bedoeld. Aansluitend is om 16.00 uur een receptie in de pastorie.

Pastoor H.A. Schoon, geboren in 1963, is afkomstig uit IJmuiden en getrouwd met Idelette Otten, dominee van de PKN gemeente in Vleuten. Samen hebben ze drie kinderen.

En hoe verder met Alkmaar en Enkhuizen?
De bisschop van Haarlem heeft em. pastoor Nico Schoorl bereid gevonden om voorlopig deservitor (waarnemend pastoor) van de parochie Enkhuizen te worden.
Voor Alkmaar zal em. pastoor Jake Dejonge officieel deservitor worden terwijl daarnaast mevr. Erna Peijnenburg halftijds als pastoraal werker aan de gang zal gaan. Erna Peijnenburg heeft ruime ervaring opgedaan in de R.K. zusterkerk. Zij volgt op dit moment nog de ambtsopleiding aan het Oud-Katholiek Seminarie en haar aanstelling zal daarom een voorwaardelijk karakter hebben en voorlopig voor een jaar gelden.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 11 augustus 2011