Moederdag in het Catharijneconvent

Samen met mediapartners IKON, NCRV, RKK organiseert Museum Catharijneconvent op zondag 13 mei een afwisselend programma voor moeders, vriendinnen en iedereen die zich met hen verwant voelt. Even voor de goede orde: ook mannen zijn van harte welkom! De tentoonstelling ‘Vrouwen voor het voetlicht’ is aanleiding voor deze bijzondere dag in het museum.

Het afwisselende programma van de mediapartners in het Auditorium begint om 12.30 uur met ‘Het Vermoeden op locatie’ van de IKON. Presentatrice Annemiek Schrijver heeft Mechteld Jansen, bijzonder hoogleraar missiologie, samen met haar twintigjarige zoon te gast.

Om 15.00 uur neemt de NCRV het over met ‘Schepper & Co.’ Daarin gesprekken met auteurs van het boek ‘Allemaal vrouwen’ dat bij de tentoonstelling is verschenen en interactie met het publiek aan de hand van beelden en audiofragmenten.

Aan het eind van de middag interviewt Gerard Klaassen van de RKK een vrouwelijke gast voor zijn radiorubriek ‘Andersdenkenden’.

Verwenactiviteiten
Tussen de bedrijven door is er ruimschoots gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken. Ook biedt het museum enkele ‘verwenactiviteiten’ voor moeders en hun begeleiders, zoals de workshop ‘Eenvoudig moeder: in 8 stappen naar meer balans’ door auteur Marjolijn de Galan (Grachtenzaal), ‘Met je moeder op de foto’ in samenwerking met Wouter de Winter, ‘Gelukspoppetjes haken’ onder leiding van  Annemarie Arts. In het Museumcafé is er mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding cupcakes te versieren

Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht is vanaf 11.00 uur open. Opgave voor de activiteiten in het Auditorium is gewenst. Dit kan via een mail aan info@catharijneconvent.nl onder vermelding van naam, aantal deelnemers en telefoonnummer of via tel. (030) 2313835.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs

Bron: persbericht Catharijneconvent

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 8 mei 2012