Getuigenis en strijd voor gerechtigheid en vrede

Rector dr. Eleuterio J. Revollido van het Aglipay Central Theological Seminary van onze zusterkerk in de Filippijnen is op dit moment in Nederland voor een studieverlof. Het Oud-Katholiek Seminarie heeft hem gestrikt voor een lezing over de Filippijns Onafhankelijke Kerk en haar getuigenis en strijd voor gerechtigheid en vrede.

Deze lezing wordt gehouden op 14 mei 2013 in het gebouw van de Oud-Katholieke Kerk aan de Kon.Wilhelminalaan 5 te Amersfoort en begint om 19.30 uur.

Aanmelding en meer informatie: Peter-Ben Smit, p.b.a.smit@uu.nl

Over de Iglesia Filipina Independiente
De Iglesia Filipina Independiente (“Onafhankelijke Filippijnse Kerk”) is een autonome katholieke Kerk op de Filippijnen. Sinds 1965 is ze in gemeenschap met de Oud-Katholieke Kerken. Vanaf de jaren ’80 is deze relatie intensiever opgebouwd. Zo verbleef pastoor Wim de Boer van 1988-1990 als docent op de Filippijnen, werden verschillende diaconale projecten ondersteund, bijvoorbeeld door de Missie St. Paulus, en stimuleerde aartsbisschop Joris Vercammen in het nieuwe millennium met name de theologische samenwerking.
Over deze kerk zie ook: Franz Segbers/Peter-Ben Smit (red.), Alberto B. Ramento. Bisschop van Arbeiders en Boeren. Een profetische getuigenis van een bisschop en zijn kerk (Hilversum: Sync. Creatieve Producties, 2006), te verkrijgen op de avond zelf.

Zie hier voor een poster.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 april 2013