Nieuwe jeugdpastores…

Vandaag, 1 december, verwelkomen wij een twee’man’schap, dat met enthousiasme invulling zal gaan geven aan het jeugdpastoraat binnen de Oud-Katholieke Kerk van Nederland.

Erna Peijnenburg, pastoor van Alkmaar, is voor 1 dag per week aangesteld als jeugpastor. Michael van den Bergh, parochiaan van Rotterdam, is voor 1,5 dag per week aangesteld als jeugdpastor. Zij hebben beiden als aandachts- en werkterrein het eigen bisdom, en vormen een team dat ook zal samenwerken op landelijk niveau.

Ze stellen zich graag kort aan u voor….

“Mijn naam is Michael van den Bergh (27 jaar) en ik kom uit Rotterdam. Dit collegejaar rond ik mijn opleiding tot maatschappelijk werker af en daarna wil ik theologie gaan studeren.

Afgelopen jaar heb ik gewerkt bij VluchtelingenWerk waar ik jongeren, gezinnen en alleenstaanden intensief heb begeleid bij het opbouwen van hun leven in Nederland. Hierbij kwamen praktische zaken kijken, maar ook veel levensvragen stonden centraal in de begeleiding. Bijvoorbeeld: jongeren die het moeilijk hadden om een balans te vinden tussen de nieuwe cultuur waarin ze graag meegaan en de cultuur die hun ouders voorstaan; of jongeren die zoeken naar hun eigen identiteit. Heel veelzijdig en uitdagend werk!

Ook het jongerenpastoraat in de Oud-Katholieke Kerk is een uitdaging. Er is veel werk te doen, maar gelukkig heb ik collega Erna als teamgenoot.

Naast studie en het jongerenpastoraat ben ik betrokken als koster en lector betrokken bij de Paradijskerk in Rotterdam.”

“Mijn naam is Erna Peijnenburg (47) en ik ben pastoor van de parochie Alkmaar. Samen met mijn man Henk en twee eigenzinnige poezen wonen we in Akersloot (niet ver van Alkmaar is dat).

Wat jaren geleden, in een andere kerk, heb ik veel met jongeren samengewerkt en ik vind het erg leuk om dat nu weer te mogen doen. Wat ik vooral hoop is dat Michael en ik binnenkort veel jongeren in (en om) de oud-katholieke kerk zullen mogen ontmoeten en leren kennen. Om met elkaar te kunnen praten, te horen wat er speelt in jullie leven en wat voor jullie belangrijk is. De kerk is ook een ruimte van en voor jongeren. Een plek waar inspiratie te vinden is, vriendschap, en ruimte voor allerlei vragen. Kerk op eigen wijze!”

Heb je vragen of wil je contact opnemen? Kijk dan even op de contactpagina van okj.okkn.nl. Daar is binnenkort de juiste informatie te vinden.

Wij wensen hen veel succes en zegen over hun werk.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 1 december 2015