Labyrint De Bron

Terwijl in de lentemaanden het kerkplein van de oud-katholieke St. Vituskerk aan het Melkpad te Hilversum werd vernieuwd, werd in de wat meer uit het zicht gelegen ‘voortuin’ van de pastorie gewerkt aan het realiseren van een labyrint. Parochianen deden flink wat voorwerk, de Hilversumse vormgever Margreet van de Burgt (http://www.mvdbd.nl/) maakte het ontwerp, hoveniersbedrijf Houtman dacht mee, deed het grondwerk en legde nauwkeurig de stenen van de route door de cirkel van het labyrint.

Onlangs werden de werkzaamheden aan het labyrint afgerond met het plaatsen van een keramiek. Kunstenaar Marjo Postma (https://marjopostma.nl/) had gehoord over de labyrintplannen en bood aan een kunstwerk te maken dat als symbool van Bron in het middelpunt geplaats kon worden.

‘Mijn werk is geïnspireerd door de vele vormen in de natuur. Het is een beeld geworden van een bescheiden formaat. Het object heeft een gelaagdheid: door de gedeeltelijk open buitenste schaal is de rood-oranje kern te zien. Ik streef ernaar een object te maken dat uitnodigt om verder te kijken dan de eerste gedachte. Graag wil ik de werkgroep bedanken voor het gegeven vertrouwen. Ik hoop dat veel mensen dit als een verrijking van de tuin ervaren.’ – Marjo Postma

Tijdens de viering op zondag 27 september jl. is het labyrint De Bron gezegend en officieel geopend. Pastoor Victor Scheijde noemde het een plaats waar we mogen dwalen in onze gedachten, de weg zoekend naar de bron van het bestaan.

Een labyrint ‘doen’ vereist een eerste stap. Daarna volg je in rustig tempo de weg die je naar de Bron leidt. Soms denk je er al te zijn, maar dan buigt de weg weer af. Het volgen van het pad biedt de gelegenheid om na te denken. Over je eigen levenspad bijvoorbeeld of over wat voor jou een bron is.

De parochie Hilversum nodigt je van harte uit ook eens die stap te zetten en het pad af te leggen. Het labyrint is bereikbaar via het kerkplein.