Gezocht: eindredacteur / media coördinator

De Oud-Katholieke Kerk van Nederland is op zoek naar een

Eindredacteur / media coördinator (0,2 fte – 8 uur per week)

In onze kerkelijke wereld gebeurt veel. En veel van wat er gebeurt delen we graag met de wereld om ons heen. Middelpunt van onze communicatie vormt de website, die onlangs geheel is vernieuwd en van waaruit we zowel de buiten- als de binnenwereld willen betrekken bij alles wat er in en vanuit onze kerkelijke organisatie gebeurt. Daarnaast geven we een aantal keer per jaar een papieren magazine uit en wordt er regelmatig een digitale nieuwsbrief verspreid. Zichtbaarheid op de sociale media staat nog in de kinderschoenen. Hieraan mag verder vorm worden gegeven.

Als eindredacteur ben je de meewerkend voorman of -vrouw van een nog te vormen brede redactie die grotendeels uit vrijwilligers zal bestaan. De primaire taak van de redactie is te bepalen wat we te vertellen hebben, dit te vertalen in aansprekende teksten en te bekijken in welk medium de berichten het best tot hun recht komen. Als eindredacteur ben je tevens degene die het evenwicht bewaart tussen redactionele onafhankelijkheid en de belangen van de Oud-Katholieke Kerk.

In onze kleine organisatie is een ‘hands-on’ mentaliteit nodig: bedenken, coördineren en zelf aanpakken komen in deze functie samen. Je bent sterk in plannen en organiseren en weet de redactie te enthousiasmeren en waar nodig aan te jagen. Bij voorkeur ben je reeds betrokken bij en heb je kennis van de Oud-Katholieke Kerk.

De functie van eindredacteur / media coördinator is nieuw binnen onze organisatie, daardoor nog in ontwikkeling en mede door jou verder vorm te geven.

Taken:

 • Aansturen en ondersteunen van de brede redactie.
 • Mede ontwikkelen van langetermijnplannen voor website, magazine, nieuwsbrief en sociale media.
 • Samen met de redacteuren verzamelen, schrijven, redigeren en plaatsen van content voor website, magazine, nieuwsbrief en sociale media.
 • Contacten onderhouden met externe schrijvers, vormgever, drukker en webdeveloper.

Functie-eisen

 • Neus voor nieuws en verhalen.
 • Praktisch, proactief, creatief en goed in het omgaan met deadlines.
 • Kennis van en ervaring met het werken met websites (WordPress) en sociale media.
 • Uitstekende contactuele, organisatorische en redactionele vaardigheden.
 • Uitstekende Nederlandse taalvaardigheden in woord en geschrift.
 • HBO/WO of gelijkwaardige opleiding bij voorkeur in de richting communicatie.
 • Ervaring met het werken met vrijwilligers.

Kandidaten die lid zijn, dan wel grote betrokkenheid bij en kennis hebben van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland genieten de voorkeur.

Wat bieden wij jou

Een plezierige kleinschalige werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s en vrijwilligers waar op een informele manier met elkaar wordt omgegaan. 

De functie zal worden ingeschaald op basis van de kennis en ervaring van de kandidaat. De functie staat ook open voor ZZP’ers. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miranda Roobol, Algemeen Secretaris van de Oud-Katholieke Kerk, op telefoonnummer 06-28207088 of via de mail buro@okkn.nl. Sollicitaties zien we graag uiterlijk 16 oktober 2020 op hetzelfde mailadres binnenkomen.