7/4 Lezing: De toekomst van de wereld

Aanstaande woensdag 7 april vindt de vierde lezing plaats uit de reeks van Denken in de Driehoek 2021. Esther Kokmeijer en Matthias Kramm zullen het hebben over een uiterst actueel thema: De toekomst van de wereld.

Onderzoeker Matthias Kramm (Wageningen Universiteit) bestudeert de filosofie van inheemse volkeren. Wat kunnen we van hen leren voor het behoud van het milieu?

Esther Kokmeijer, oprichter van ANTARKTIKOS magazine, neemt ons mee naar Antarctica: het continent dat van niemand is, en dus van ons allemaal. Antarctica kan worden gezien als de hoofdrolspeler in de problemen en uitdagingen waarmee de hedendaagse wereld wordt geconfronteerd.

Youtube
De lezing van 7 april is online bij te wonen vanaf 20.00 via het YouTube-kanaal van Oud-Katholiek Utrecht: https://www.youtube.com/channel/UCM6VedDxxQVekQGph1t2syQ

Interactief
Elke kijker kan in de live chat die zich naast het beeld op YouTube bevindt vragen stellen of opmerkingen maken. U kunt hierin op elkaar reageren, maar de moderator zal ook meelezen en uw vragen voorleggen aan de sprekers. 

Denken in de Driehoek
Denken in de Driehoek organiseert avonden met een filosofische en levensbeschouwelijke insteek en een praktische invalshoek. De organisatie staat onder verantwoordelijkheid van de culturele commissie van de oud-katholieke Gertrudiskathedraal en de bijzondere leerstoel oude katholieke kerkstructuren aan de Universiteit Utrecht.

De toekomst van…
‘Wanneer is dit over?’ en: ‘hoe wordt straks?’ De toekomst houdt ons dagelijks bezig. Iedereen denkt daarbij aan verschillende dingen. De toekomst van na Covid-19 kan je bezighouden, maar ook de toekomst van nieuwe verkiezingen, of juist de toekomst van het klimaat. ‘Toekomst; is daarom het thema van Denken in de Driehoek 2021. In vijf maanden komen de volgende thema’s aan bod: de toekomst van protest, de politiek, de mens, de wereld en tot slot de toekomst van de toekomst.

De volgende en laatste lezing uit deze reeks:

  • 12 mei – De toekomst van de toekomst, door Miguel John Versluys