Aartsbisschop Bernd geïnstalleerd

Vandaag – zondag 19 september 2021 – is de vers gewijde bisschop Bernd Wallet geïnstalleerd als aartsbisschop van Utrecht. Na de grootse en plechtige bisschopswijding gisteren in Deventer vond vandaag een meer intieme viering plaats in de kathedrale thuiskerk in Utrecht, de Ste Gertrudis.

Foto’s: Marjolein van Panhuys

Normaliter vindt de installatie of wel intronisatie plaats op dezelfde dag als de wijding, maar doordat we voor de wijding zijn uitgeweken naar Deventer was dat niet mogelijk. Binnen de context van een vesperdienst nam de bisschop zijn zetel in bezit, nadat hij eerst plechtig op de deur van de kerk zijn komst bekend maakte.

De aartsbisschop van Utrecht zelf verzorgde de prediking:
‘Ik zie toekomst voor kerken in steden. Steden hebben zichtbare kerkgebouwen nodig, die dan wel de deuren open hebben. Het is heilzaam voor een stad als niet de hele omgeving aan commercie of privebezit is overgegeven. Maar als er plekken zijn waar mensen mogen hopen goede dingen te zien, te ontdekken, voor zichzelf en voor anderen. Goede dingen mogen hopen tot troost of uitdaging.’

RTV Utrecht was aanwezig om de viering in beeld te brengen.
De integrale viering is terug te zien via Youtube.
Foto’s, nieuwsberichten en andere wetenswaardigheden rondom de wijding vindt u hier.