Vastenactie (4) – Ervaringen van de Citypastor

Hoe gaat het met de vastenactie? In Hilversum timmert men hard aan de weg, de website vermeldt de nodige activiteiten – ook van de jeugd- om de actie tot een succes te maken. De thermometer staat inmiddels al weer boven de 1700 euro. Misschien een stimulans voor andere parochies om de vastenactie tot een succes te maken?

Pastor Hans de Rie van het Citypastoraat geeft hieronder een impressie van een van zijn activiteiten.

Op zondagmiddag 1 februari was ik uitgenodigd door het ondertussen bekende Surinaams kinderkoor Zamuda uit de wijk. Ze hadden me uitgenodigd voor de presentatie van hun eerste CD. De kinderen hadden zelf de uitnodiging gebracht naar de kerk. Ze vonden n.l. dat de pastor er ook bij hoorde. Zo ben ik gegaan naar het wijkcentrum Odeon. Het was een bijzondere feestmiddag. Ik was een van de weinige blanken temidden van de Surinaamse gemeenschap.

De hartelijkheid, de gastvrijheid en de spontaniteit waren hartverwarmend. Iedereen was heel kleurrijk gekleed. Men nam alle tijd voor de kinderen. En natuurlijke waren er de overheerlijke hapjes. Het valt me op dat de Surinaamse gemeenschap in de wijk een hechte band heeft met elkaar: zorg voor elkaar, vooral voor de ouderen en de opgroeiende jeugd. De ervaring met het kinderkoor moedigt me aan om me in te spannen het contact met het kinderkoor en hun ouders vast te houden en uit te breiden.

Meer impressies van de citypastor, Hans de Rie, zijn hier te vinden.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 30 maart 2009