Oikocredit krijgt vanuit Amerika flinke steun in de rug

Oikocredit gelooft dat arme mensen in staat zijn hun lot in eigen hand te nemen om een beter bestaan op te bouwen. Als ze de kans maar krijgen. Als ze maar krediet krijgen. Oikocredit is al dertig jaar lang een instrument voor sociaal-ethische investeringen en stimuleert wereldwijde gerechtigheid door investeringen om te zetten in kredieten aan projecten in ontwikkelingslanden. De organisatie opgezet door de Wereldraad van Kerken richt zich op een hoge sociale impact en duurzame ontwikkeling. Oikocredit heeft circa 300 miljoen euro uitstaan via een netwerk in Latijns Amerika, Azie, Afrika en Centraal- en Oost-Europa.

De Presbyteriaanse Kerk in de Verenigde Staten heeft onlangs besloten een miljoen dollar te investeren in Oikocredit. Een dergelijke investering is de laatste 10 jaar niet meer voorgekomen. De Presbyteriaanse kerk wordt daarmee na de Kerk van Zweden de grootste investeerder.
Op bescheiden schaal neemt ook de Oud-Katholieke Kerk van Nederland deel in Oikocredit (30.000 euro) naast de participatie van enkele parochies en fondsen via de Nederlandse Steunvereniging.  

Voor meer informatie zie de website van Oikocredit

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 22 maart 2006