Oikocredit groeit

De echte banken publiceren hun jaarcijfers en rekenen voor, dat er weer veel winst gemaakt is: de bank groeit. En iedereen is tevreden.
Ik word daar altijd een beetje onzeker van. Wie hebben voor die winst gewerkt, en hoe? En moeten beleggers, die al belegd vermogen hebben, weer meer verdienen?
Ja, dat moet, zeggen de economische wetten.

Oikocredit negeert die wetten: bij Oikocredit krijgen beleggers nooit meer dan 2% dividend. En toch groeit Oikocredit! En dat moet ook, dat moet echt!

Van het belegde geld geeft Oikocredit krediet en microkrediet aan arme ondernemers in ontwikkelingslanden. Zij beginnen er een handeltje mee, breiden een zaakje uit, verdienen hun eigen geld, betalen de lening terug en maken winst. Ze gaan vooruit, uit de armoede.
Met hard werken lukt dat steeds meer mensen. En dat willen nog veel meer mensen ook wel. En daar is geld voor nodig. Dus moet Oikocredit groeien.
Aan de ene kant zoekt Oikocredit nog meer mensen, die willen participeren in het Oikocredit Nederland Fonds. Aan de andere kant zoekt Oikocredit in veel landen naar nog meer betrouwbare en energieke klanten, die met een lening vooruit willen en kunnen komen.

Oikocredit is 30 jaar gelden opgericht vanuit de kerken. Oikocredit  heeft onder kerken en kerkleden dan ook veel leden en partcipanten.
Het jaarverslag over 2005 laat zien, waar Oikocredit nu staat, dat Oikocredit groeit en vooral hoe Oikocredit groeit.

Voor meer informatie over Oikocredit en over mogelijkheden om te participeren in het Oikocredit Nederland Fonds, of om lid te worden van Oikocredit Nederland: bezoek de website www.oikocredit.nl
of vraag informatie aan via nederland@oikocredit.org of per telefoon (030) 234 10 69.
Voor meer informatie op deze site.

Fiete Smit-Maan, contactpersoon