Op zoek naar God in Nederland

De gelijknamige titel van de nieuwe IKON tv-serie, waarin de redactie in acht afleveringen op zoek gaat naar wat er in Nederland van de christelijke God over is. Dat blijkt verrassend veel te zijn. God is weer helemaal terug van weggeweest, ontdekte de redactie. De serie neemt onder meer een kijkje binnen de SGP (19 juli), in de Haagse volkswijk Laak waar een ‘witte’ kerk en een migrantenkerk proberen samen te werken (26 juli) etc. 
Deze zomerserie sluit aan bij de gelijknamige artikelenserie in dagblad Trouw en de fototentoonstelling in Museum Catharijneconvent in Utrecht. De unieke samenwerking komt onder meer tot uiting op de gezamenlijke website www.degodvannederland.nl ‘De God van Nederland’ is te zien op de late woensdagavond, rond 23.05 uur op Nederland 1 met een herhaling op donderdag, 11.00 uur, Nederland 1.

Maar er is meer bij de IKON, zoals het programma Spraakmakende zaken, waarin Rosenmöller zijn gasten ontvangt en een mini-serie over migrantenproblematiek, maar ook boeiende radioprogramma’s.

Een volledig info over de zomerprogramma’s van de IKON (ook de omroep, waarin de Oud-Katholieke Kerk haar zendtijd heeft ondergebracht!) valt hier te vinden.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 14 juli 2006