Aartsbisschop naar Washington

 

Bisschop Katharine Jefferts Schori neemt op zaterdag 4 november a.s. haar taak op als Presiding Bishop van de Anglicaanse Kerk in de Verenigde Staten, de ECUSA.
De 52-jarige Jefferts Schori werd op 18 juni j.l. uit zeven kandidaten gekozen door collega-bisschoppen tijdens een driejaarlijkse conventie in de stad Columbus als nieuwe geestelijk leider van de Ecusa. Het is voor het eerst dat een vrouw aan het hoofd van een tak van de wereldwijd ruim 75 miljoen leden tellende geloofsgemeenschap komt te staan.

De officiële intronisatie vindt plaats op zondag 5 november in de National Cathedral of Peter and Paul in Washington D.C. 
Aartsbisschop Joris Vercammen zal de plechtigheden bijwonen namens de Internationale Oud-Katholieke Bisschoppenconferentie.

Bisschop Katherina studeerde aanvankelijk biologie en oceanografie en haalde ook haar vliegbrevet. In 1994 werd zij tot priester gewijd en in 2001 gekozen tot bisschop van het diocees Nevada. Negen jaar lang zal zij nu leiding moeten geven aan een kerk van circa 2,4 miljoen leden als opvolger van bisschop Frank Griswold.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 3 november 2006