Timmeren en zagen

De parochie Groningen timmert weer aan de weg in Friesland. Na het experiment in Jorwerd is nu Boksum aan de beurt om kennis te maken met  oud-katholieke vieringen.
Zondag 29 oktober reed voor het eerst de karavaan van pastoor Annemieke Duurkoop voor. Indrukwekkende koffers op het oude stenen pad.
Er staan voorlopig nog drie diensten op de rol in dit oeroude kerkje in december, februari en april volgend jaar.

Wordt in Friesland getimmerd, in Schiedam is de zaag ter hand genomen.
De Oud-Katholieke Kerk aan de Dam is sedert de zomer in renovatie. Vanaf november is het interieur aan de beurt. Pastoor Pieter van Tilburg heeft het bestuur van stichting Kunstwerkt gevraagd om gedurende de periode dat de kerk buiten gebruik is gesteld, tijdelijk onderdak te vinden in  Pand Paulus. Van 5 november 2006 t/m eind maart 2007 vinden de kerkdiensten van de parochie plaats in Pand Paulus.

Deze kerkdiensten heeft Yvon Koopman geïnspireerd om de jaarlijkse uitwisselingstentoonstelling dit jaar te organiseren met de Oud-Katholieke Kerk.

Lot van een kerkbank in SchiedamZij benaderde zeven collega-kunstenaars die op een soortgelijke wijze tot hun beelden komen. Zij krijgen ieder een deel van een verzaagde kerkbank tot zijn/haar beschikking.

De uitverkoren kerkbank werd na de laatste kerkdienst in de Oud-Katholieke Kerk op zondag 29 oktober om 12.00 uur verzaagd en onder – het volmaakte aantal van – zeven kunstenaars verdeeld. Pastoor Piet hield toezicht voor de  deur van Dam 30

De kunstwerken zijn in Pand Paulus te zien van 14 januari t/m 11 februari 2007.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 november 2006