Engelen in het Catharijneconvent

Speciale Kersttentoonstelling van

7 december 2006 t/m 7 januari 2007

Volwassenen en kinderen zijn van harte welkom op de kersttentoonstelling van Museum Catharijneconvent. Het kerstverhaal wordt verteld aan de hand van engelen op prachtige kunstwerken uit de eigen collectie. Het museum is gedurende deze periode in kerstsfeer gehuld. Deze feestelijke aankleding maakt een bezoek aan het museum in de kerstperiode tot een must voor jong en oud. Diverse koren en muziekgezelschappen zullen zorgen voor muzikale omlijsting. Tijdens de kerstdagen is het museum geopend.

Engelen
Engelen spelen in de tijd rond de geboorte van Jezus een belangrijke rol. Van de aankondiging en de geboorte van Jezus, tot het bezoek van de drie koningen en de vlucht naar Egypte. Aan de hand van de engelen op prenten en schilderijen, in kerststallen en op beelden wordt het kerstverhaal in chronologische volgorde verteld.

De Napolitaanse kerststal
Een van de hoogtepunten van Zin in Kerst. Engelen is de indrukwekkende Napolitaanse kerststal. Deze unieke 18e eeuwse kerstgroep bestaat uit meer dan 60 beelden. Naast Maria, Jozef en het kindje Jezus is de kerststal uitgebreid met een bonte schare volkstypen: marktkooplui, straatzangers, muzikanten en bedelaars. De kerstengel is dit jaar voor het eerst te zien. Onlangs werd deze engel door de schenkers van de kerststal aangeboden aan Museum Catharijneconvent. 

Museum vernieuwd
Een bezoek aan de expositie biedt tevens de gelegenheid de vaste opstelling van het vernieuwe museum te bewonderen en niet te vergeten de ‘schatkamer’.

Voor meer informatie: Museum Catharijneconvent.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 11 december 2006