Wie verre reizen maakt…

Op zaterdag 7 juni hebben 10 kinderen uit het bisdom Utrecht de jongerendag meegemaakt die bedoeld is ter afsluiting van het catecheseseizoen. Nog wat schuchter kwamen de kinderen binnen ‘s-morgens. Maar het ijs was snel gebroken: na de eerste kennismakingsronde, waarbij je je naam moest noemen en een gebaar maken wat bij jou past, konden we al snel elkaars namen en de hobby’s. Zo zagen we een voetballer, gitaarspeler, hockeyster, een Donald Duckjes-lezer aanwezig in de groep. Wat de kinderen echt bindt, is natuurlijk hun contact, op welke manier dan ook, met de Oud-Katholieke Kerk.

Na de kennismaking werd er geluisterd naar het verhaal van Brammetje en de afgoden, wat op een bijzondere wijze verteld werd door pastor Nico (Sarot). De kinderen kwamen zelf ook nog aan het woord: de vraag was of zij zelf weleens een verre reis hebben gemaakt of verhuisd zijn. Het blijkt wel dat het veel impact maakt op kinderen om op jonge leeftijd van woonplaats en sommige van land te veranderen. Wat moet je allemaal achterlaten, vriendjes, school, kamer. Brammetje (Abram) en zijn Sara hebben ook een verre reis gemaakt. Wat lieten zij achter en waarnaar waren zij op zoek? De kinderen kregen de opdracht een denkbeeldige foto te maken van delen van het verhaal. Ook daar bleek de creativiteit, die kinderen kunnen hebben.

Het was die dag heerlijk weer in Hilversum, de broodjes met worst konden buiten worden gegeten en gelukkig was er een voetbal beschikbaar. Dan blijkt al snel dat er al veel ijs gesmolten is. ´s-Morgens nog niemand kennen en een halve dag later heerlijk met elkaar een balspel doen.

Na de lunch richting het museum van “Beeld en geluid”, een echte aanrader!

Heb je wel eens gedroomd om op de stoel willen zitten van een nieuwslezer en het nieuws voor te lezen met behulp van een autocue?. Of heb je misschien wel eens een screentest willen doen voor een soapserie? Het kan allemaal gerealiseerd worden in het museum van “Beeld en geluid”. Bovendien is het mogelijk om alle opnames die van jou gemaakt zijn door te sturen naar een emailadres, en thuis te bekijken. Er is van alles te zien in het museum op gebied van t.v. en radio door de jaren heen, voor jong en oud een aanrader.

Eigenlijk was de tijd te kort om alles goed te bekijken maar de barbecue wachtte.

Het was de eerste keer dat deze dag georganiseerd werd, het mag een succes genoemd worden. Het is de bedoeling dat het een vaste dag wordt ieder jaar, en dan hopen de organisatoren op nog meer animo. Er moet ergens een begin zijn en vooral de bekendmaking zal nog geëvalueerd worden. De kinderen die geweest zijn gingen voldaan huiswaarts en ook de organisatie was tevreden en dat was zeker niet onterecht. Met dank aan pastor Nico Sarot en pastor Remco Robinson.

Hilde Romeijn.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 9 juni 2008