Bericht uit Taizé – deel 2

Jara en Klara schrijven:
 
Taize 2009
Hier zijn  we dan, onze tweede dag in Taize, een half uur voor het avondeten. Na een half uur zo in de rij te staan in een halve minuut eten op je blaadje te krijgen gegooid wat niet erg veel voorstelt maar eetbaar is, kunnen we eten. Maar ons hoor je niet klagen want voor drieduizend mensen eten maken, dat voedzaam is, drie keer per dag, is niet niks.
Daarna staat weer een rustgevende kerkdienst te wachten in een overvolle kerk.

Na een warme dag komt er nu verkoeling door een regenbuitje. We zitten bij oyak, the place to be om te genieten van  een cola’tje en waar je ’s avonds overladen wordt met muziek en plezier. Met de dertig mensen in onze groep is het dan ook erg gezellig. Zo hier en daar een praatje maken, spelletjes spelen en dus elkaar beter leren kennen.
Kennismaken

Ook ons gespreksgroepje is erg tof. We zijn erg europees met drie Duitsers, 2 Portugezen, een Zweed  en natuurlijk twee Nederlanders (wij). Met de Duitsers en de Zweed gaat het communiceren erg vlot, de Portugezen zijn afwachtender door de taal maar toch erg betrokken. Na een dag ze te kennen maken we als we ze tegenkomen al een praatje, net zoals met andere mensen die we hier ontmoet hebben. Het is toch erg bijzonder om met 3000 Taizegangers stil te kunnen zijn in de kerk. Dan voel je je echt verbonden met elkaar.
Kortom: deze drie dagen zn vol met nieuwe indrukken voor ons en we genieten enorm van de mensen, natuur en rust.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 14 juli 2009