Boeiende geschiedenis breed belicht

17e eeuws antipendium (voorzetsel)Vrijdag 27 november vindt de presentatie plaats van het langverwachte boek ‘Sint Joris op ’t Zand’ geschiedenis van de Oud-katholieke Kerk en haar parochie te Amersfoort. Het boek is geschreven door de oud-pastoor van de parochie drs. Wietse B. van der Velde en wordt uitgegeven bij uitgever Bekking & Blitz.
Het lijvige boek (288 pagina’s en voorzien van illustraties) geeft een mooi beeld van de geschiedenis van de (oud-) katholieken in Amersfoort, hun parochie op ’t Zand en hun ambtsopleiding (seminarie), die meer dan 200 jaar in Amersfoort aan de Muurhuizen was gevestigd.

Het boek zal o.a. worden aangeboden aan de auteur en aan de wethouder.
De feestelijke presentatie zal muzikaal omlijst worden door Musick’s Monument uit Amersfoort. Zij verklanken in muziekspel enkele mirakelen uit het befaamde Mirakelboek.
Afsluitend is er een drankje en een hapje in de Joriszaal.

Aanvang 16.00 uur in de kerk aan ’t Zand 13.
Het boek is eveneens bij de presentatie te koop en kost 29,90 euro.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 24 november 2009