Over rechten en kerstbomen

Webmaster Bertil de ReusZestig jaar zat er zeker tussen de oudste en jongste deelnemer aan de trainingsdag van webmasters, die zaterdag 30 januari in Hilversum was belegd, maar beiden waren dik tevreden.

Er was zoveel belangstelling uit de parochies, dat er voor de middag een stop moest worden afgekondigd.

In de ochtendsessie voor starters en opfrissers werden met name de basisvaardigheden door ‘Headmaster’ Dio van Maaren behandeld, terwijl in de middagsessie zaken als ‘rechten’, nieuwsbrieven, ‘headers’ en kerstbomen voorbij kwamen.
Maar hoe boeiend de techniek ook is, een website wordt pas leuk wanneer ze wordt bijgehouden en er regelmatig nieuwe berichten te lezen zijn. Ook die vermaning kregen de ruim twintig deelnemers mee.

Foto: Liesbeth Wisselo
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 1 februari 2010