Afscheid van Koos van Oosterhout

Zondag 14 maart a.s. neemt Koos van Oosterhout afscheid als assisterend pastoor van de parochie Egmond. Koos gaat met ‘emeritaat’ ofwel met pensioen, maar blijft wel samen met zijn partner, Henk Groen, in Egmond wonen.
Hij blijft voorlopig nog waarnemend pastoor van de parochie Den Helder.

Koos van Oosterhout begon zijn loopbaan als verpleegkundige in de psychiatrie en studeerde daarnaast theologie te Amsterdam. In  september 1996 werd hij priester gewijd en werkte aanvankelijk in de parochie te IJmuiden naast zijn werk als  geestelijk verzorger in een zorginstelling te IJmuiden .
In 2004 werd hij als assisterend pastoor actief in zijn thuisparochie en sinds 2007 nam hij ook Den Helder onder zijn hoede.

De parochie van St. Agnes viert zondag om 10.00 uur een aangepast gezinsdienst, waaraan de drie koren van de parochie medewerking zullen verlenen. Aansluitend aan de kerkdienst volgt een ontmoeting in het Verenigingsgebouw.
Wij wensen Koos een mooie dag toe!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 12 maart 2010