Voorjaarsexcursie organisten

De Oud-Katholieke Organisten Vereniging organiseert op zaterdag 5 juni a.s. een excursie naar Elburg. Er wordt een bezoek gebracht aan Het Nationaal Historisch Orgelmuseum met als gids de heer Maarten Seijbel, jarenlang de organist van de Grote- of Sint Nicolaaskerk met het beroemde Quellhorstorgel uit 1825.
Na het museumbezoek een bezichtiging van de Grote kerk, waar Maarten Seijbel het orgel zal demonstreren. In de kerk bevindt zich ook nog een koororgel, in 1974 gebouwd door de fa. Hendriksen en Reitsma uit Nunspeet. Dit orgel bevat veel historisch pijpwerk van zo’n twee eeuwen oud, vermoedelijk uit de “school” van A.A. Hinsz. 
Zoals gewoonlijk is er ruimschoots de gelegenheid de orgels te bespelen!

Hierna wordt het prachtige Hanzestadje verkend o.l.v. een stadsgids.
Tot slot nog een gezellige nazit op het terras van “De Herberg” aan de Havenstraat in Elburg.

Programma
10:30 uur ontvangst in het Nationaal Orgelmuseum te Elburg
11:45 uur bezoek aan de orgels in de Grote- of St. Nicolaaskerk
14:00 – 15.30 uur stadswandeling
15.30 uur nazit terras “De Herberg”

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 mei 2010