Delegatie IBC in Constantinopel

De permanente commissie van de Internationale Bisschoppen Conferentie voor de dialoog met de Oosters-Orthodoxe Kerken brengt deze dagen een bezoek aan de Oecumenische Patriarch Bartholomeus van Constantinopel.

Het gezelschap, bestaande uit Aartsbisschop Joris Vercammen, bisschop Harald Rein, prof. dr. Urs von Arx en dr. Mattijs Ploeger is samen met de orthodoxe theologen prof. Larentzakis en prof. Delikostantis in Istanbul.

Onderwerp van bespreking is onder andere het thema ‘Globalisering en Katholiciteit’.

De naam van de nieuwe co-voorzitter van orthodoxe zijde is: prof. dr. Kyrillos Katerelos, bisschop van Abydos.
Bisschop Kyrillos (1956) is hoogleraar dogmatiek te Athene en hulpbisschop van het Oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel.

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 23 november 2011