Sint Maartenfestiviteiten in Utrecht

Het gehele weekend van 11 t/m 13 november staat in Utrecht in het teken van Sint Maarten. Op vrijdag 11-11-11 is de aankomst van een pelgrim, die de route Utrecht-Tours in omgekeerde volgorde heeft gelopen.
In de middag is de prijsuitereiking van een fotowedstrijd ‘Sint Maarten in Utrecht’ en wordt de fototentoonstelling “Ontdek Sint Maarten” geopend. Te zien in de Domkerk tot 2 december 2011.

Aansluitend is de officiele presentatie van het stripboek ‘Sint Maarten, een levende legende’, wat afgesloten wordt het zangspel ‘Sint Maarten’ door het kinderkoor van de Pauluskerk.

Om 16.30 uur is de uitreiking van de Mantel van Sint Maarten 2011. De prijs is een aanmoediging voor opvallende en creatieve projecten die solidariteit in praktijk brengen, een initiatief van het Citypastoraat Domkerk en de stedelijke diaconie van de Protestantse Gemeente Utrecht. Mw. Kathleen Ferrier, tweede kamerlid van het CDA houdt een inleiding over ‘delen in crisistijd’. Muzikale medewerking wordt verleend door Domorganist Jan Hage.

Aartsbisschop Vercammen is bij de feestelijkheden in zijn bisschopsstad aanwezig.

Om 18.45 klinkt het sonore geluid van de Sint Martinusklok van de Dom over de stad, dit gelui wordt overgenomen door de overige Utrechtse kerken.

De dag wordt afgesloten met de oecumenische Sint Maartensvesper om 19.00 uur.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 11 november 2011