Aartsbisschop van Canterbury treedt terug

Dr. Rowan Williams, aartsbisschop van Canterbury heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat hij aan het einde van het jaar terug treedt als aartsbisschop. Met ingang van het nieuwe jaar keert hij terug naar de wetenschap en wordt hij Master van het Magdalena College te Cambridge.
Dr.Williams heeft tien jaar lang de last gedragen van het spiritueel leiderschap van de Anglicaanse wereldkerk en was daarvoor ook tien jaar bisschop van Monmouth. Het was een enorm voorrecht om aartsbisschop van Canterbury te zijn, zo meldt dr. Williams in een interview, dat vandaag werd afgenomen. Hier te vinden.
Het is niet onmogelijk dat aartsbisschop Williams in het najaar nog een bliksembezoek brengt aan de Oud-Katholieke Kerk van Nederland voor de presentatie van de Nederlandse vertaling van zijn boek ‘Tokens of Trust’. 

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 maart 2012