400 jaar veerkracht

Al vierhonderd jaar kerken er katholieken in de karakteristieke Zaanse schuilkerk aan de Noorderhoofdstraat te Krommenie. Tegen alle verdrukking en ontkerkelijking in, is de kleine groep oud-katholieken samen blijven komen, tot op vandaag. De parochie van Sint Nicolaas viert het jubileum van het kerkgebouw in twee etappes:

Op zondag 3 juni 2012 wordt de 400e Verjaardag van Kerkwijding feestelijke gevierd. De bisschop van Haarlem gaat dan voor in de echaristieviering, die op 10.00 uur begint. Tijdens de viering is er een zegeningen van de Ikoon en worden de overleden herdacht. Het Wijkerkoor verleent zijn medewerking aan de dienst.

Na afloop receptie en tentoonstelling over bisdom Haarlem en parochie Krommenie

Op zondag 25 november 2012 wordt er een aparte middag georganiseerd, die in het teken staat van de patroonheilige:

15.00 uur – Sint Nicolaas – luchtige lezing doorspekt met liedjes (dr. K. Ouwens)

15.45 uur – A capella koor Cantabile

16.15 uur – naborrelen en tentoonstelling rond de Sint.

Belangstellen en vrienden zijn van harte welkom op 3 juni en 25 november.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 mei 2012