Herdenkingsbijeenkomst

Vorige week werd Willem Geertman, ontwikkelingswerker en missionaris in de Filippijnen vermoord.

Op 6 juli jl. werd een protest picket/wake gehouden voor de Filippijnse Ambassade in Den Haag om de moord op Willem Geertman te veroordelen en de oproep aan de Filippijnse President Benigno Aquino III om een grondig en onpartijdig onderzoek in te stellen, aan de ambassadeur te overhandigen. 

De actie werd georganiseerd door de ‘Gerechtigheid voor Willem Geertman Campagne’ en bijgewoond door voorstanders, solidariteits- en migrantenorganisaties.

Theo Droog, voorzitter van de Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging leidde een delegatie die de ambassade binnenging om te praten met de Filippijnse Ambassadrice en vroeg haar om hun sterke oproepbrief te doen toekomen aan President Benigno Aquino III.

Geertman is de 17e milieu-activist die werd gedood onder de regering van Aquino en de 6e van dit jaar. Hij is, na de dood van Fr. Pops Tentorio in Mindanao, de tweede Europese NGO-werker die is vermoord onder de Aquino-regering, vermeldde de petitie.

Op zondag 15 juli a.s. wordt een herdenkingsbijeenkomst voor Willem Geertman gehouden in de Oud-Katholieke Kerk aan de Ruysdaelstraat 39 te Amsterdam

Tijd: 13:30 – 16:30 uur (kerk open: 13:30, aanvang herdenking: 14:00)

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 11 juli 2012