Seminariedag 2012 met afscheidscollege

De opening van het academisch jaar van het Oud-Katholiek Seminarie, de “Seminariedag” heeft in 2012 een bijzonder karakter: na lange jaren van grote inzet neemt Prof. Dr. Martien Parmentier afscheid. Hij doet dit met een afscheidscollege rond de kerkvader Vincentius van Lerinum, van groot belang voor oud-katholieke theologie.
Prof. Parmentier is een veelzijdig theoloog met expertise op het gebied van de patristiek, de oecumenica, en de theologie van de charismatische vernieuwing.
Drie sprekers zullen op de Seminariedag op deze aspecten van zijn werk ingaan. Dit zijn: Dr.Liuwe Westra (Centrum voor Patristisch Onderzoek), Prof. dr. Prof.dr.Kees van der Kooi (Vrije Universiteit Amsterdam, charismatische theologie), en Aartsbisschop dr.Julius Hanna Aydin (Syrische Orthodoxie, Oecumene).
Tevens wordt de gebruikelijke toelichting op de stand van zaken van het Seminarie gegeven en zal een student vanuit zijn of haar perspectief spreken.
Na afloop van het college is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.
De dag is openbaar toegankelijk en eenieder is van harte welkom.

De dag kijkt ook naar de toekomst, daarom bestaat er de mogelijkheid om de eigen waardering voor professor Parmentier en zijn werk tot uitdrukking brengen met een gift voor een fonds ‘Onderwijs en onderzoek Patristiek’ aan het Oud-Katholiek Seminarie. Bankrekening  P666277, t.n.v. St. Oud-Katholiek Seminarie, IJmuiden, o.v.v. Patristiek

Wanneer en waar:
22 september 2012, Utrecht, in De Driehoek, Willemsplantsoen 1 c.
De aanvang is om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur bent u welkom voor koffie of thee.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 13 augustus 2012