Evert van der Veer onderscheiden

De heer E.A.J.D. van der Veer van de parochie Culemborg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Roland van Schelven reikte de onderscheiding uit op zondag 18 november in de Oud-Katholieke Kerk in Culemborg. Daar werd het 35-jarig jubileum van Ebert van der Veer als lector gevierd.

Evert Adam Jan Dirk van der Veer (Culemborg, 1940) is een zeer actief lid in de Oud-Katholieke parochie H.H. Barbara en Antonius in Culemborg. Jarenlang was hij lid van het kerkbestuur en actief in tal van commissies. Hij rondde met succes de allereerste opleiding tot lector af, zong 13 jaar in het koor en volgde orgellessen opdat hij de organist kon vervangen. Verder speelde hij een belangrijke rol bij de restauratie en renovatie van het kerkgebouw in 1977/1978. Nog steeds herstelt en restaureert hij beelden en houtsnijwerk en doet hij kleine renovaties.

Evert woont in Vianen en het is gebruikelijk om iemand in zijn woonplaats te onderscheiden. Omdat hij zich vooral in de gemeente Culemborg inzet en daar ook het 35-jarig jubileum viert, kreeg hij het lintje in Culemborg opgespeld.

Van harte geluk gewenst Evert!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 22 november 2012