Synode: evalueren en formuleren

De leden van de synode worden hard aan het werk gezet tijdens de extra zitting van de synode op 8 februari a.s. te Hilversum. Aan de hand van de indertijd gepubliceerde en besproken raamnota Uitzicht op Groei (2006) en de Presentienota (2012) wordt het beleid van de afgelopen jaren geevalueerd. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd, landelijk, regionaal en plaatselijk. Wat is er van die investeringen in menskracht en geld terecht gekomen? Wat werkte wel en wat niet en waarom dan wel of niet? Hoe zien de meest recente cijfers van de parochies er uit en wat valt daaruit op te maken?
In het middaggedeelte worden aanbevelingen voor de nieuwe koers van de kerk, landelijk en parochieel geformuleerd.
Het Collegiaal Bestuur heeft dan de taak om met deze aanbevelingen een nieuw beleidsplan te schrijven voor de synodezitting van november van dit jaar.
Ditmaal in de synode dus geen wervende toespraken of discussies over geldzaken, maar intern beraad en aandachtig luisterende oren van het Collegiaal Bestuur.

Gasten en toehoorders zijn van harte welkom. Zowel in de ochtend als in de middag wordt er in werksessies uiteen gegaan. Tijdens deze sessies kan iedereen meedoen, dus ook de niet synodalen. Wel worden belangstellenden verzocht zich aan te melden in verband met de lunch en de indeling van de ruimte voor de werksessies.Dat kan via het Bisschoppelijk Bureau.

De agenda van de 87e zitting is hier te vinden.
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 29 januari 2014