Echt verbonden

In de zeer stijlvolle ambiance van een 18e eeuwse zaal in het voormalige Raadhuis van ‘s-Gravenhage werd op maandag 10 februari jl. het burgerlijk huwelijk gesloten tussen Wietse van der Velde en Maarten van Stokkum. Omgeven door familieleden en vrienden werd luid en duidelijk het ja-woord gegeven en dat na een proefperiode van al meer dan twintig jaar.Het is onbekend wat de plechtige stadsbestuurders van weleer er van vonden, ze keken nu onbewogen vanuit hun lijst aan de wand toe, maar de aanwezigen lieten met een groot applaus horen dat ze het er volledig mee eens waren.
Na de zeepbellen op het bordes ging het gezelschap naar het kerkelijk complex aan de Juffrouw Idastraat om het glas met andere bellen te heffen op het kersverse echtpaar.
Met dit huwelijk werd al enigszins afscheid genomen van de Hofstad: Wietse van der Velde verhuist deze maand naar Hilversum om daar het pastoraat op zich te nemen. Van Molenstraat naar Melkpad lijkt niet zo ver, maar het is toch een heel andere wereld.

Foto’s: Peter Treep

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 12 februari 2014