Lezing TOMÁŠ HALÍK

Op maandag 21 maart houdt de Tsjechische theoloog en filosoof Tomáš Halík op initiatief van DEZINNEN om 20.00 uur een lezing in Den Haag. De titel van zijn lezing zal zijn: ‘Story of Easter continuing in us’.

Co-referent: Prof. Dr. Erik Borgman hoogleraar aan het Departement Religiewetenschappen en Theologie binnen de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg met de leeropdracht ’theologie van de religie, in het bijzonder het christendom’.

Moderator: Stevo Akkerman (redacteur Religie & Filosofie TROUW)

Locatie: Parish Church of Our Saviour, Bezuidenhoutseweg 157, 2594 AG Den Haag
Toegang: € 8,- bij voorverkoop t/m 18/3, € 10,- aan zaal.  Lezing in het Engels

index

Halík is hoogleraar Filosofie en Sociologie aan de Karelsuniversiteit van Praag. In 2014 won hij de prestigieuze Templeton Prize. Hij is in ons land vooral bekend door zijn boek ‘Geduld met God’ dat in diverse talen werd vertaald en internationaal goed wordt ontvangen.

Tomáš Halík liet zich tijdens het communistische bewind in het toenmalige Tsjechoslowakije in het geheim tot priester wijden en werd tijdens dat bewind en tijdens de fluwelen revolutie in brede kring zeer gerespecteerd om zijn stellingnames. Hij was o.m. bevriend met oud- president Vaklav Havel en met Kardinaal František Tomášek. Ook nu is Hálik met zijn scherpe observaties en interventies prominent aanwezig in het maatschappelijk debat in Tsjechië.

Download de aparte flyer hier:  Flyer-Halik.pdf


De lezing in Den Haag wordt georganiseerd door DEZINNEN in samenwerking met het Tsjechisch Centrum Rotterdam en de RK International English Speaking Parish Church of Our Saviour in Den Haag. Het bezoek aan Nederland wordt georganiseerd door DEZINNEN in samenwerking met het Tsjechisch Centrum Rotterdam,  Tilburg School of Catholic Theology en het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk en met steun van uitgeverij Boekencentrum Zoetermeer en BerneMedia.

Meer informatie via: http://dezinnen.nl/aanmelden/?event=lezing-tomas-halik

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 18 januari 2016