Op jacht naar een ontsnapte sabeltandtijger !

Van 30 juli t/m 6 augustus vond het Landkamp plaats voor oud-katholieke kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Net zoals bij het ZAK-kamp (15 t/m 19 jaar) was het thema De oertijd.
Elke ochtend bij het ontbijt kwam holbewoner Sterke Steven met zijn knots de kinderen op de hoogte brengen van de situatie rond een in de buurt ontsnapte sabeltandtijger. De kinderen kregen ochtendgymnastiek van Sterke Steven om hun oerkrachten te trainen om de sabeltandtijger te kunnen vangen als hij gespot zou worden. Er werd een val gemaakt maar daar kwam een van de kampleiders in terecht. Hij werd door de kinderen snel uit zijn benarde positie bevrijd waarna een kooi gebouwd werd. 
Gedurende de week werd de aandacht van de kinderen voor de ontsnapte tijger afgeleid met een gevarieerd en af en toe heel spannend programma zoals een nachtelijke dropping, een spooktocht en een bezoek aan een kaarsenmakerij waar de kinderen zelf een kaars mochten maken. Tijdens een sport-en speldag werden o.a. levend boter, kaas & eieren en het modderige kwalleballen-spel gespeeld. De vossenjacht mocht natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. In het licht van het thema werd gezocht naar o.a. een dinosaurus, een wolf, een muurschildering, een steen en vuur. De beide jongerenpastores werden opnieuw in Nunspeet gesignaleerd met hun spel over oervaders en oermoeders uit de bijbel.
Op de laatste dag waagden de kinderen zich het bos in om stokken te zoeken waaraan broodjes gebakken werden in het kampvuur. Vervolgens werden deze stokken omgebouwd tot speren en werd jacht gemaakt op de ontsnapte sabeltandtijger. Het lukte ze om de tijger de kooi in te jagen. Sterke Steven doodde de tijger die s avonds tijdens de barbecue verorberd werd. Het landkamp is in alle opzichten geslaagd, de regen heeft de pret niet kunnen drukken. Ook hier past een woord van dank aan de creatieve kampleiding die het thema tot in detail heeft uitgewerkt en de jeugd een onvergetelijke week heeft bezorgd!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 8 augustus 2016