Vijfde summer school in oud-katholieke theologie van start !

Met zo’n vijftien studenten uit de Filippijnen, Duitsland, Zweden, de USA, Polen, Engeland en Nederland is de vijfde editie van de Summer School in Old Catholic Theology in Its Ecumenical Context van start gegaan. Het zijn theologen en leken uit verschillende kerken (en van daarbuiten!), zoals kerken in gemeenschap: de Iglesia Filipina Independiente, de Church of England  en de Kerk van Zweden.

De eerste kennismaking van de studenten met de Oud-Katholieke Kerk is een eucharistieviering in de Ste. Gertrudiskathedraal in Utrecht en een rondleiding door de voormalige schuilkerk ernaast. Bij de koffie na de dienst kon er onderling en met parochianen kennisgemaakt worden. Een eenvoudige, informele lunch met pastoor Bernd Wallet en cursusleider prof. Peter-Ben Smit bood gelegenheid om eerste indrukken uit te wisselen. De cursus duurt de hele week en bestaat uit inleidingen in de verschillende vakgebieden die aan het Oud-Katholiek Seminarie gedoceerd worden. Het is een ideale gelegenheid voor verdere verdieping in de oud-katholieke theologie.

Voor details, zie de website van de cursus.

Tekst: Peter-Ben Smit
Foto: studenten in de Gertrudiskathedraal, voordat de Mis begint.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 3 juli 2017