Dit was het Oud-Katholiek Congres

‘Voor het leven.’ Met dat thema trokken oud-katholieken uit de hele wereld naar Bonn. Een weekend vol van gemeenschappelijkheid, vieringen en praten over thema’s die voor christenen belangrijk zijn. En om te laten zien hoe bijzonder het weekend was delen we hierbij het reisverslag namens de delegatie van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. 

Donderdag 1 september stond volledig in het teken van de aankomst, kennismaken met elkaar en samenkomen voor gebed. Vrijdag begon het daadwerkelijke programma met een ochtendgebed. In de St. Cyprian Kirche, een prachtige kerk, kwamen gelovigen vanuit alle windstreken die ochtend samen.  

Dick Schoon vertelt 

Na het ochtendgebed werd de dag geopend door de burgemeester van Bonn, die de aanwezigen vertelde over deze mooie en belangrijke stad. Er waren allemaal kinderen uitgenodigd en ook bisschop Dick Schoon kwam voor de camera vertellen wat dit congres nou de moeite waard maakt. 

In de middag was er ruimte voor workshops en werd er een rondleiding gegeven over het oude kerkhof. Veel bekende mensen liggen begraven op dit kerkhof. 

En de avond werd feestelijk afgesloten met een heus gospelconcert! 

Dag vol activiteiten 

Zaterdag trok de Nederlandse delegatie naar de Namen-Jesu-Kirche. Daar kregen ze een rondleiding in deze prachtige kerk.  

En in de middag kwamen zowel het volwassencongres als het jongerencongres samen op de boot die hen meenam voor een tochtje over de Rijn.  

Met op zondag een aantal kerkdiensten op verschillende locaties kwam dit congres langzaam aan zijn einde. Na de lunch was het voor alle delegaties tijd om weer te vertrekken naar hun eigen land. Een weekend vol van ontmoeting, samenkomst en geloof zit erop. Het was er één voor in de boeken!