Adventsvideo’s

De adventsperiode is een indrukwekkende periode in het jaar. Als christenen worden we stiller en bereiden we ons voor op de komst van Christus. Speciaal voor Advent maken we dit jaar elke week een video voor een kort, meditatief moment.

We bereiden ons als christenen tijdens Advent niet alleen voor op Kerst, maar zien ook uit de komst van Christus in heerlijkheid aan het einde van de tijden. De kerkelijke adventstijd kenmerkt zich dus niet zozeer door een uitgelaten vooruitlopen op Kerst. De adventstijd is ook een ingetogen tijd, waarin we ons als christenen mogen oefenen in een alerte, waakzame houding, in het brengen van licht in donkere tijden.

Adventsvideo’s
Kijkt u mee naar de adventsvideo’s? Elke week neemt een andere parochie een video voor haar rekening. We luisteren naar een introïtus terwijl de kaars wordt aangestoken, we horen een overdenking en we bidden samen. De eerste adventsvideo is afgelopen vrijdag verschenen. Age Kramer en Joke Kolkman (van de oud-katholieke Agneskerk in Egmond aan Zee) namen deze voor hun rekening. Bekijk de video hieronder.

Elke week plaatsen we de adventsvideo’s op ons YouTube-kanaal en de sociale media. Wilt u de video’s niet missen? Abonneert u zich dan op ons YouTube-kanaal door onder de video op YouTube te klikken op ‘abonneren’.

Een heel goede Advent gewenst!