In de driehoek: interactieve publiekslezingen

De culturele commissie van de oud-katholieke parochie in Utrecht organiseert een nieuwe reeks boeiende interactieve publiekslezingen: ‘Denken in de Driehoek.’ Woensdag 1 maart vindt de eerste lezing plaats. Theoloog Iris Veerbeek en onderwijspedagoog Femke Keeren praten over Verbeelding in de natuur.

Om naar een duurzame samenleving te bewegen, moeten we onze relatie met de natuur heroverwegen. Hoe ziet de wereld eruit als we niet-menselijke wezens als gelijken zien en kunnen we iets van hen leren? Via zintuiglijke ervaringen kunnen we onze verbeelding prikkelen en deze vragen onderzoeken. Iris Veerbeek en Femke Keeren doen dit door middel van wild pedagogies. Met de natuur als mededocent nodigen ze ons uit tot nieuwe perspectieven.

Over Iris en Femke

Theoloog Iris Veerbeek kijkt in de context van onderwijs naar het verband tussen religie en duurzaamheid. Ze werkt daarnaast aan een onderzoek aan de faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Onderwijspedagoog Femke Keeren schreef een masterscriptie over het belang van verwondering en is werkzaam op de Universiteit voor Humanistiek. Ze ontwikkelt onderwijsprogramma’s op het raakvlak van natuurbeleving en zingeving waarin de verbeelding centraal staat. Daarnaast begeleidt ze als MyQuest-coach jongerentrektochten in de natuur.

Femke Keeren

Voor in de agenda

Deze eerste lezing maakt onderdeel uit van de themareeks ‘Verbeelding aan de macht.’ Na de openingsavond zullen er in De Driehoek nogmaals drie interessante lezingen gegeven worden. Deze vinden allen plaats op woensdagavond.

26 april: Macht en minderheid: spot en verbeelding – Dick Schoon
17 mei: De verbeelding van het verleden – Verry Patty
21 juni: De kunst van het verbeelden – Bob Venus

Praktische informatie

Waar: Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal

Hoe laat: Van 20:00 uur tot 21:30 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur met koffie en thee, gelegenheid tot napraten achteraf.

Kosten: De toegang is volledig gratis. Opgeven is ook niet nodig.

Voor meer informatie, stuur gerust een mail.