Franciscus bij Adelbertus

Boeiende expositie over Sint Franciscus in de Adelbertuskerk aan de Sparrenstraat te IJmuiden-Oost.
Niels Snoek uit Dirksland exposeert van maandag 13 t/m 24 maart een serie schilderijen en objecten over het leven van Franciscus van Assisi.

Franciscus van Assisi ( 1182 -1226 ) de stichter van de Orde van de Franciscanen staat bekend om zijn radicale keuze voor volstrekte armoede. Ook zijn liefde voor de dieren is velen bekend. Niet voor niets vieren wij ‘Dierendag’ op 4 oktober, zijn feestdag.
Niels Snoek heeft in zijn serie schilderijen een aantal kernmomenten uit het leven van Franciscus vastgelegd. De kunstenaar is in 1948 in Amsterdam geboren. Gebruik wordt gemaakt van diverse technieken: acryl, gouache, inkt, collages, fotografie. Vaak worden deze technieken met elkaar gecombineerd.

Openingstijden
De expositie wordt op maandagavond 13 maart om 19.30 uur geopend. Niels Snoek is daarbij aanwezig
De openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 14.00-16.00 uur en maandag t/m vrijdag 19.00-20.00 uur
De expositie sluit om vrijdagmiddag 24 maart om 16.00 uur.

Extra’s
Pastoor Wim de Boer houdt op dinsdag 7 maart om 20.00 uur een inleiding over het leven van Franciscus in de benedenzaal van het kerkgebouw.
Zondagmiddag 19 maart is er om 16.00 uur een Vesper met als thema: ‘Franciscus en zijn Zonnelied’.
Op donderdag 23 maart om 20.00 uur is er een tweede bijeenkomst. Het onderwerp: ‘Wat trekt ons aan in het leven van Franciscus?’. Dit wordt gedaan aan de hand van de geëxposeerde schilderijen.
De toegang is gratis

Voor meer informatie de website van de parochie (kijk bij actueel).